nu geen verzendkosten
snelle bezorging
uitgebreide kennis

Let op: De Wilde is verhuisd naar de Ganzekolk 7 in Empe

Hibiscusplanten dragen mooie bloemen met een prachtig hart. Dit maakt de hibiscus tot een geliefde tuinplant. Bovendien is hij in vele kleuren verkrijgbaar, o.a. lila, roze, wit en rood. De bloeiperiode is lang, dus u kunt maanden van deze planten genieten. Er bestaan vele soorten, maar alleen de Hibiscus syriacus kan buiten aangeplant worden. Ze worden toegepast als struik, in potten maar ook als heg. ‘Oiseau Bleu’ is de meest bekende variëteit.

Planten
Hibiscus kan in vrijwel iedere tuingrond goed gedijen. Van belang is wel dat deze grond luchtig en water doorlatend is en dat deze humus bevat. Indien u hem een wat warmere standplaats geeft (bijvoorbeeld bij een warme muur), kunt u genieten van een rijke bloei. Alhoewel de Hibiscus een zonliefhebber is, wil dit niet zeggen dat u hem vol in de zon moet plaatsen! Daar wordt het blad minder mooi van en de struik groeit ook minder snel. Gefilterd zonlicht en de ochtendzon verdienen dan ook de voorkeur. Bij regen en weinig zon komen de bloemen nauwelijks open. Als de Hibiscus een tochtige standplaats heeft, kunnen er luizen in de plant komen. Voor mensen die weinig ruimte hebben, is de Hibiscus op stam een uitkomst.
Het eerste jaar dat de plant in de grond staat, slaat deze niet altijd direct goed aan. Dit herstelt zich vanzelf.

Bemesten
In de lente kunt u organische voeding toedienen. Vooral beender- en bloedmeel zijn geschikt. Ook kan er kaliumrijke mest worden gebruikt. Dit doet u vroeg in de zomer. Als de plant kaliumgebrek heeft, krijgt hij gele plekken op het blad, de bladranden verwelken en het blad valt sneller af. Verteerde kippenmest kan hier ook tegen helpen.

Snoeien
Het snoeien van een Hibiscus is vrijwel overbodig omdat de natuurlijke vorm al mooi is. Dit hoeft u dan ook alleen maar te doen als de struik te groot wordt.  Als u hem toch wilt snoeien, doe dit dan aan het eind van het voorjaar. Jonge planten kunnen gesnoeid worden om nieuwe vertakkingen te stimuleren. Het eerste jaar knipt u alle takken tot de helft terug. Uiteraard kunnen takken die afsterven worden teruggeknipt. Knip deze takken terug tot het levende hout. Als u verjongingssnoei wilt toepassen, is het verstandig dit te spreiden over twee jaar. U knipt dan het ene jaar de helft van de takken terug (tot 50cm van de grond) en het jaar daarop knipt u de andere helft. Indien er takken verschijnen met afwijkende bloemen dienen deze verwijderd te worden. Deze ontstaan omdat de takken op een onderstam geënt zijn.

Overige informatie
Het is aan te raden om jonge planten tegen de vorst te beschermen door de grond af te dekken. Op die manier beschermt u de nog kwetsbare wortelen.

ONTVANG NIEUWS EN UPDATES

We gebruiken uw email adres enkel voor het versturen van de nieuwsbrief!

INSCHRIJVEN

VEILIG BETALEN

betaalmogelijkheden

Alle prijzen zijn inclusief BTW

VOLG ONS

© 2024 DeWilde